Monday, September 30, 2013

Cara Hilangkan Windows Not Genuine

Pernahkan anda mengalami masalah Windows Not Genuine?


Masalah yang timbul ialah desktop wallpaper akan menjadi gelap/hitam. Dan tak boleh ditukar. Dan yang paling haru ialah apabila mula-mula 'ON' komputer/laptop, kena pilih samada nak teruskan atau nak beli lesen windows ni dulu. Leceh. Ini disebabkan windows yang digunakan adalah tidak tulen. Banyak cara yang boleh digunakan untuk menghilangkannya.

Antaranya (boleh google):

1. WGA remover-download dan install
2. Windows 7 Loader-download dan install
3. Guna command prompt-yang ni leceh bagi beginner macam aku.

Seeloknya lepas berjaya hilangkan Windows Not Genuine ni, pastikan anda tutup windows update untuk komputer/laptop anda.

p/s:pastikan disable dahulu antivirus/antimalware sebelum intall. Nanti tak pasal pula kena delete WGA/Loader tersebut.

6 comments:

pha is said...

pernah dah jadi sebelum ni.. pening jugak.. tapi last2 mintak member tolong buat.. dia terrer sikit bab komputer ni..

kitatauke said...

hahha..senang je ni..download dan install..tu je..

ain samadi said...

Patutlah ..mmg ada tapi tak tahu nak buat camna

kitatauke said...

google-download-install...senang je..kadang tak padan dengan sekali download..kena try byk..baru jadi..

zuhdi sanusi said...

aku da kena aritu., da try xjd., bwak kdai bayo RM10 setle msalah.,

kitatauke said...

kadang tak sesuai bro...kena cari dan test...kadang kali ke-5 baru jadi...benda yang berlainan...